sobota 12. ledna 2013

Můžou za to média!


Facebook přetékal Karlem Schwarzenbergem a okolí dálnic zase Milošem Zemanem. Když pak Nečas po Sobotkově fiasku smutnil v přímém přenosu, svedl vinu za propad pravice na média a sociální sítě. Takový alibismus se jen tak nevidí. A na otázku, jestli amnestie ovlivnila pravicové voliče, řekl, že ho amnestie „trápí“ – po kolikáté již? Mě taky trápí spousta věcí, třeba čím dál tím menší míra makového posypu na houskách v Albertu. Co se sociálních sítí týká, vítěz prvního kola, Miloš Zeman, měl mnohem méně „lajků“ než pan kníže.

Schwarzenberg sice nebyl můj favorit, ale rozhodně byl na druhém místě v mém osobním žebříčku...daleko nad pseudonacionalistickou Bobo, nebo panem Záhadným Fischerem. Jeho kampaň byla dobrá, snad s výjimkou nepochopitelných placek Karel for PreSIDent, které zjevně odkazovaly na Sida Viciouse ze Sex Pistols. Ten ovšem provrtal břicho své přítelkyně Nancy nožem. Měli to snad voliči chápat, jako že se na Hradě od března budou problémy řešit ještě radikálněji než dnes? Nebo to byl jen nešťastně zvolený způsob, jak oslovit mladší voliče, kteří si občas rádi zapunkují s krabičákem?

Pokud média tolik ovlivňují, jak se voliči rozhodnou, proč v Česku stále nefunguje systém, kdy periodika jasně podporují kandidáty a strany? Kdo je oblíbencem Mladé fronty a kdo miláčkem Lidovek? Nemám tušení. České noviny šijí do pravicových politiků, stejně jako do levicových.

Takže pokud jsou média a ten ďábelský internet tak vlivné, pak doufám, že po přečtení tohohle článku budete ve druhém kole volit Karla Schwarzenberga, jelikož mít na Hradě Zemana, to by bylo na nejednu lahev Bechera.

2 komentáře:

  1. To jde do mého deníčku! Konečně se s Matoušem shodneme v politice! :D

    OdpovědětVymazat
  2. :D a ksakru, asi půjdu někam stavět barikády a vyřvávat viva la revolución!

    OdpovědětVymazat